Clubkampioenen van de maandagmiddagcompetitie 2019. Op maandagmiddag 13 januari speelden de 6 periodekampioenen van de maandagmiddag tegen elkaar, de winnaar speelt volgende week tegen de kampioen van de woensdagavondcompetie om het algemeen clubkampioenschap. Bij de dames ging de strijd tussen Janny Heuvelman, Coby Bosscher, Tiny Blokzijl, Nina Sieders, Koos van’t Zand en Frieda Veerbeek. Nina Sieders wist al haar partijen te winnen en werd dus afgetekend kampioen van de maandagmiddag. De uitslag is: Gewonnen Punten wedstrijden saldo 1. Nina Sieders 5 28 2. Frieda Veerbeek 4 21 3. Coby Bosscher 3 19 4. Koos van't Zand 2 -21 5. Janny Heuvelman 1 -21 6. Tiny Blokzijl 0 -33 Bij de heren speelden de periodekampioenen Fedde Tolman, Willem Derksen, Jaap Tigelaar, Wally Benjamins, Jan Schoemaker en Gerrie de Lange tegen elkaar. Hier won Gerrie de Lange alle partijen en werd daardoor de kampioen van de maandagmiddag. Omdat hij ook van de woensdagavondcompetitie al kampioen is geworden, is hij dus nu al de algemeen clubkampioen van 2019. De uitslag: Gewonnen Punten wedstrijden saldo 1. Gerrie de Lange 5 27 2. Willem Derksen 3 -2 3. Jan Schoemaker 3 -3 4. Jaap Tigelaar 2 8 5. Wally Benjamins 1 -7 6. Fedde Tolman 1 -23
Algemeen clubkampioenschap 2019 Op maandagmiddag 20 januari hebben de dameskampioenen van de maandag en van de woensdag, resp. Nina Sieders en Frieda Veerbeek  een ‘best of three’ match gespeeld om het algemeen damesclubkampioenschap van 2019. De eerste wedstrijd werd door Frieda duidelijk gewonnen met 13-3, de tweede wedstrijd stond ze ook voor met 7-5 maar Nina kwam zeer sterk terug en won met 13-7. De stand was dus gelijk. De derde partij moest de beslissing en die werd, na de rustpauze, door Frieda weer duidelijk gewonnen met 13-2. Bij de heren werd Gerrie de Lange zowel bij de maandagmiddag als woensdagavond kampioen. De wedstrijd tegen zichzelf duurt nog steeds voort, daar zal ie wel nooit uitkomen, maar hij is sowieso al clubkampioen. De clubkampioenen van 2019 zijn dus geworden Frieda Veerbeek en Gerrie de Lange. De feestelijke huldiging zal tijdens de jaarvergadering gebeuren.
Kort verslag van de ALV van 4 maart 2020. Tijdens deze goed bezochte ALV is statutair Wim Muller als secretaris afgetreden en is zijn plaats ingevuld door Margo Berkenbosch. Op de foto is te zien dat onze voorzitter Johan Sieders Wim hartelijk dank voor zijn altijd voortreffelijke verslaglegging etc.. De telling voor de interne competitie is iets aangepast. In het vervolg worden de eerste 12 wedstrijden van de 2-maandelijkse periode meegeteld in plaats van de eerste 10. De kampioenen van 2019, Frieda Veerbeek en Gerrie de Lange zijn gehuldigd door het overhandigen van de beker en een klein presentje. Van deze huldiging zijn hieronder de fotografische bewijzen.
2 juni 2020 - We gaan weer voorzichtig boulen.
We willen weer proberen om te gaan jeu de boulen. Vanaf 2 juni a.s. (dinsdag i.v.m. Pinksteren) gaan we weer van start. Wel onder strikte voorwaarden. Wanneer u aankomt loopt u gelijk door naar het terras. U mag niet de kantine in. Uitsluitend voor hoognodig toiletbezoek. De loting wordt door iemand van het bestuur gedaan. U moet allemaal een butje meenemen. En meten mag ook maar door 1 persoon per baan gedaan worden. Alleen, met niemand erbij te kijken. De rest wacht op de baan ernaast. 1.5. meter van elkaar. Bij elke baan staan handgel en handschoenen. Handschoenen zijn voor degene die verliest en hierdoor moet harken, schrijven en de telborden ontsmetten. Als u het prettig vindt om ook handschoenen aan te doen, dan mag dat. Door al deze maatregelen kunnen er niet zoveel tegelijk spelen als voorheen. 32 personen is het maximale aantal. Dit komt alleen goed, wanneer u zich van te voren opgeeft. Dit moet gebeuren via de mail: jbd-de-entekoele@gmail.nl of via de telefoon nr. 06 22449187. U kunt zich opgeven tot zaterdagavond 30 mei. Liefst mail. Als u zich opgegeven heeft, verwachten we zeker dat u komt. Ook als het regent. We drinken koffie en thee etc. op het terras. Ook 1,5 meter van elkaar. Behalve de echtparen. Mocht er teveel opgave zijn, dan gaan we uitwijken naar nog een middag. Ook respecteren we het natuurlijk als u nog niet durft te komen. Uiteraard nemen we ook de R.I.V.M. regels in acht. Download hier een document waar alle regels opstaan. Lees het goed door en laten we ons er allemaal aan houden.
Zomertoernooi 13 juli Op een eindelijk weer eens zonnige maandagmiddag werd ons zomertoernooi gespeeld. Er hadden zich totaal 38 deelnemers aangemeld en die waren ook allemaal op tijd aanwezig, op Jo Muller na. Die moest eerst een andere broek aandoen want hij had zijn werkbroek! nog aan. Om 8 minuten over 1 konden we dan toch beginnen en iedereen had er zin in want er werd direct fanatiek gespeeld. Na de tweede speelronde  en na de derde speelronde werd er een drinkpauze gehouden en dat wel nodig ook want het was warm en veel deelnemers hadden het zweet los. Na de vierde speelronde werd de stand opgemaakt en bleek dat Gerrie de Lange als enige alle 4 potjes had gewonnen, de winnaar van het toernooi dus. Jan Schoemaker werd tweede met 3 gewonnen en een gelijkgespeeld. Verder waren er nog 10 mensen die er 3 hadden gewonnen en 1 verloren. De prijsuitreiking werd gedaan door Jannie en Frieda, de eerste 8 deelnemers konden een prijs uitzoeken en de poedelprijs, een bos bloemen, was voor Janny Snijder. Voor de rest van de deelnemers was een lekker stuk chocolade. We kunnen terug kijken op een mooi zomertoernooi. De uitslag, de eerste 12: Aantal Punten Saldo 1. Gerrie de Lange     8    32 2. Jan Schoemaker     7    22 3. Johan Sieders     6    29 4. Jo Muller     6    21 5. Frieda Veerbeek     6    19 6. Jaap Tigelaar     6    12 7. Luuks Linde     6    11 8. Jan Martens     6    11 9. Jan Snijder     6    10 10. Roelof Teunissen     6    10 11. Hilda Prij     6      9 12. Elly de Haas     6      1
Aan alle jeu de boulers, Sinds de coronacrisis spelen we alweer een aantal weken jeu de boule. Tot nu toe ging dat altijd met aan- en afmelden, zodat we precies wisten, hoeveel mensen er zouden komen. Vanaf nu (18 augustus) is dat niet meer nodig. We mogen met 50 mensen bij elkaar een buitensport doen. U kunt dus nu weer spontaan op maandagmiddag verschijnen, of eventueel wegblijven. Graag zien we u op maandagmiddag en/of woensdagavond. Met vriendelijke groet, Margo Berkenbosch. Secretaris.