Beste jeu de boulers, We willen 3 dingen bij jullie onder de aandacht brengen. 1. Verandering spelregels. Vanaf maandag 14 februari a.s. wordt er iets veranderd m.b.t. het uitgooien van de but. Waar de but eerst een halve meter van de kant moest liggen, wordt die regel nu afgeschaft. De but mag nu bij de lijn of kant liggen. Deze spelregel is al langere tijd landelijk ingevoerd. Wel moet de but 1,5 meter verwijderd liggen van de but op de naastgelegen banen. Wanneer dit niet het geval is, moet de 2e but verplaatst worden. Dit uiteraard alleen bij de uitgooi. Wordt de but verplaatst door een boule tijdens het spel dan moet ie wel op de nieuwe plek blijven liggen. Wanneer de but tegen de betonrand aankomt dan is ie uit. Tegen de touwen is wel geoorloofd. Het is ook zaak de but te gaan markeren, zodat de but bij verplaatsing door een boule van een naastgelegen spel op de originele pek teruggelegd kan worden. 2. Jaarvergadering 2022. De jaarvergadering voor 2022 staat gepland op 2 maart a.s. 's Middags na de competitie om ongeveer 15.30 uur. Vanwege alle coronamaatregelen en onze eigen veiligheid, kunnen er maximaal 30 leden toegelaten worden. Dit gaat met opgave. Dat kan via dit mailadres. Wel worden vooraf alle stukken per mail naar iedereen opgestuurd. Is de opgave ruim boven de 30 personen dan komt er een 2e middag/avond. Vragen over bepaalde zaken kunnen vooraf op de mail gesteld worden. 3. Competitie woensdagmiddag/avond. Er is besloten om de woensdagcompetitie gelijk te laten lopen met de zomertijd. Dit betekent, dat we vanaf april weer op de avond gaan spelen, en dat we vanaf november weer naar de middag gaan.
Voorjaarstoernooi 28 maart 2022. We begonnen ‘s middags om 13.00 uur met 46 leden aan de 4 boul-partijen die we op deze eerste toernooimiddag van 2022 eindelijk weer eens onbekommerd konden spelen. Het was best nog wel fris toe we begonnen, bewolkt en de beloofde zon was er nog niet. Maar gaandeweg werd het warmer en bij de laatste partij scheen de zon zelfs. Er werd weer fanatiek maar sportief gestreden om de winst, mooi om te zien! Om kwart over 4 werden de prijzen verdeeld en werden de winnaars bekend gemaakt door Jannie. Er waren 3 deelnemers die alle 4 partijen hadden gewonnen en nog 11 leden die drie partijen hadden gewonnen. De 1 e prijs was voor Giny Kleine met een saldo van 32 punten, de tweede prijs voor Joop Kreeft met een saldo van 27 punten en de 3 e prijs voor Hiltje van Kernebeek, saldo 20 punten. Van harte gefeliciteerd! Hieronder ziet u de 3 winnaars nog op de foto.
Oranjetoernooi 2 mei 2022 Elk toernooi is het weer een verrassing hoe het weer is en of er veel deelnemers komen. Welnu, het weer was fantastisch en over belangstelling hadden we helemaal niet te klagen. Heel veel blije gezichten! Om 13.00 uur begonnen we te spelen met 54 deelnemers en vanaf de 2 e partij zelfs met 57! Het is lang geleden dat we met zoveel spelers om de eer hebben gestreden. Mooi dat het allemaal weer kan. Er waren 4 spelers die alle 4 partijen hebben gewonnen, 2 spelers met 3,5 gewonnen partij en maar liefst 12 spelers met 3 gewonnen partijen. De 16 te verdelen prijzen zijn voor de verandering gegaan naar de 8 beste en de 8 minst beste spelers van deze middag. De beste spelers deze middag waren: Jan Schoemaker en Fedde Tolman met allebei 8 punten en saldo 35 Jaap Tigelaar met 8 punten en saldo 33 Jannie Prij met 8 punten en saldo 15. We kunnen terugkijken op een bijzonder sportieve middag. Op naar het volgende toernooi op maandag 11 juli 2022, dan weten jullie dat vast. De toernooicommissie
Zomertoernooi 11 juli. Een prachtige dag om ons zomertoernooi te spelen brak aan op 11 juli. Niet te koud, niet te warm; ideaal. Er kwamen dan ook 46 deelnemers in eerste instantie opdagen, later aangevuld met nagekomen deelnemers tot 50 waarmee we het toernooi eindigden. Er werd fanatiek maar fair gespeeld en uiteindelijk waren er 5 deelnemers die alle partijen hadden gewonnen. Dit zijn ze: Saldo 1. Roelf Zandman 41 2. Henk Hulzebosch 25 3. Jan Schoemaker 24 4. Harrie Bakker 21 5. Geertje Teunissen 13 Na de prijsuitreiking gingen allen volgens mij tevreden huiswaarts! Gerrie de Lange
Bostoernooi de Entekoele 17 september 2022. Op vrijdagmiddag keken we toch vrij angstig naar de weersverwachting, code geel tot 12 uur zaterdagmorgen! Dan ga je ineens kijken wat dat eigenlijk is. Nou dat is onweer, heftige buien en daarbij veel wind. Maar die lui daar in de Bilt hebben het gelukkig ook wel eens mis, stelletje pessimisten denk ik. Op zaterdagmorgen waren van de 34 teams die zich hadden aangemeld er 32 op komen dagen, allemaal optimistische mensen gelukkig. Op een paar buien na was het de hele dag goed weer om te boulen, we eindigden zelfs al spelende in de zon. Gelukkig viel het weer dus erg mee. Alle teams konden hun 5 geplande partijen uitspelen en naar we hebben begrepen heeft iedereen een leuke, ontspannen dag beleefd. Om een uur of vijf werden de prijzen uitgereikt en kon iedereen met een goed gevoel naar huis. Dat gaan we volgend jaar zeker weer doen! Klik op de einduitslag of op de foto van de winnaars voor een vergroting!
Herfsttoernooi op 17 oktober. Veel mensen hadden buienradar vooraf geraadpleegd, de verwachting was nogal nat. Positief: er kwamen toch nog 28 mensen opdagen. Ook positief: meer dan de helft van de tijd was het zo goed als droog. Nog meer positief: het was gezellig in de kantine en de laatste wedstrijd werd in de zon gespeeld! Er was uiteindelijk 1 deelnemer die alle 4 partijen had gewonnen; Jan Snijder. Elly de Haas stond op een mooie 2 e plaats, ze had 1 partij gelijk gespeeld en de rest gewonnen. Voor de verdere uitslag, zie hieronder.
Kersttoernooi 19 december. Er dreigde weer van alles uit de lucht te gaan vallen (geen sneeuw) maar het viel nog wel wat mee. 42 leden hadden de stoute, waterdichte schoenen aangetrokken en wilden wel 4 potjes gaan boulen. Mooie opkomst, dat hadden we wel gehoopt maar eerlijk gezegd niet verwacht. Compliment voor alle doorzetters! We hebben gewoon, ondanks de modderige toestand van enkele banen, 4 partijen kunnen gooien en waren ook nog net voor het donker werd klaar. Er waren 3 prijzen en de enige die 4 partijen had gewonnen was Nina Sieders, knap gedaan! Eindelijk eens een vrouw op de eerste plaats, mooi. De tweede prijs was voor Wally Benjamins en de derde voor Johan Sieders. We sloten een mooi toernooi af en iedereen ging naar huis met een lekkere banketstaaf. De volledige uitslag:
Aantal pnt Saldo Aantal pnt Saldo